Så du vores skjorter i Løvens Hule? Sådan fik vi en investering
Så du med, da A Working Theory forleden var blandt de medvirkende i Løvens Hule og kunne tage en investering fra Louise Herping Ellegaard med hjem? For jo, den er god nok, den 27. marts 2025 kunne du opleve vores skjorter i Løvens Hule på DR1.
At være medvirkende i Løvens Hule
“Jeg var hamrende nervøs. Da jeg stod derinde, føltes det, som om jeg var under vand - jeg kunne nærmest ikke genkende min egen stemme,” fortæller A Working Theorys stifter Michelle Wadskjær om at være blandt Løvens Hule 2025 deltagerne.
“Min pitch var nok meget mekanisk og indøvet, men bagefter begyndte jeg at slappe mere af, og samtalen blev mere naturlig. Spørgsmålene var selvfølgelig en udfordring - man prøver at svare så godt som muligt, men der er også situationer, hvor man bare må fake it till you make it”.
I månederne op til havde Michelle Wadskjær forberedt sig grundigt. Bl.a. lavede hun en masse research på de tidligere sæsoner, inden hendes deltagelse i Løvens Hule 2025.
“Jeg så en masse tidligere afsnit og skrev alle spørgsmål ned, som virksomheder, der lignede min, blev stillet. Jeg lavede et dokument på 20 sider med mine egne svar, så jeg havde styr på alle aspekter af min forretning - især de økonomiske detaljer. Man har kun to minutter til sit pitch, så det handlede om at presse så meget relevant information som muligt ind, samtidig med at det var sammenhængende og interessant”.
I alt var Michelle Wadskjær inde foran løverne i lidt mere end en halv time.
“Det er faktisk relativt kort tid i forhold til andre deltagere i Løvens Hule. Jeg tror, mange af løverne hurtigt vurderede, at min virksomhed var for lille til deres investeringsstrategi,” fortæller hun.
En af løverne var allerede kunde
At netop investor Louise Herping Ellegaard sad blandt løverne, skulle vise sig at være afgørende.
“Hun var den løve, jeg allerhelst ville have med, hvis jeg overhovedet fik en investering.”
Under optagelserne var det tydeligt, at Louise Herping Ellegaard allerede kendte produktet. Alligevel skulle hun overbevises - og det krævede både klarhed, passion og ærlighed.
“Jeg var meget ærlig om, hvor jeg stod med min virksomhed, og at jeg stadig er i en tidlig fase. Men jeg tror, det var det, der skabte tillid - at jeg ikke prøvede at oversælge noget, men bare fortalte, hvor jeg gerne vil hen,” siger Michelle Wadskjær.
“Jeg vidste, at Louise allerede var kunde hos mig - faktisk var hun den første kunde, som jeg ikke kendte personligt. Dog vidste jeg ikke dengang, hvem hun var,” fortæller Michelle Wadskjær.
Louise Herping Ellegaard havde nemlig allerede to af skjorterne fra A Working Theory hængende i garderoben.
”Jeg opdagede Michelles skjorter gennem en bekendt,” fortæller Louise Herping Ellegaard i en pressemeddelelse.
En af de ting, der især havde begejstret Løvens Hule-investoren, var de velovervejede løsninger i vores A Working Theorys designs, der imødekommer kundernes behov. Et eksempel er skjorternes ekstra knapper ved brystet, som sikrer, at de sidder perfekt og ikke gaber.
”Min nabo havde købt en skjorte og viste mig, hvordan de ekstra knapper løste et problem, hun altid havde haft. Jeg syntes, det var en enkel og genial løsning, så jeg købte faktisk selv to skjorter. Da Michelle senere kom i Løvens Hule, var jeg ikke i tvivl om, at hendes brand havde potentiale,” fortæller Louise Herping Ellegaard videre i pressemeddelelsen.
At Løvens Hule-investoren allerede var kunde hos A Working Theory var ikke den eneste årsag til, at Michelle Wadskjær kunne tage en investering med hjem, selvom det bestemt gjorde en forskel, at Louise Herping Ellegaard allerede kendte vores produkter og var begejstret for dem.
"Det var kombinationen af Michelles personlighed og vision, samt at jeg genkendte produktet, der overbeviste mig om brandets potentiale," siger Louise Herping Ellegaard.
Nogle gange er det nemlig ikke tallene, der betyder mest. Og selv om Louise Herping Ellegaard normalt kun investerer i virksomheder med større omsætning, gjorde hun denne gang en undtagelse med sin investering i A Working Theory.
Mine bedste råd til andre iværksættere
Michelle Wadskjær håber, at hun som deltager i Løvens Hule kan inspirere andre små iværksættere til også at tage chancen. Hun fik selv modet til at stille op, da virksomheden Gavn Studio fik en investering i sidste sæson af programmet.
“Det inspirerede mig til at tage chancen. Jeg håber, at min deltagelse kan inspirere andre små selvstændige til også at give det et forsøg - selv hvis de føler sig usikre. Uanset hvor stor eller lille omsætning du har, så grib chancen! Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Og uanset hvad, vil du tage værdifulde råd med dig på vejen. Det er en god erfaring at få, for hvis du vil drive en virksomhed, vil du før eller siden få brug for en investor”.
Michelle Wadskjærs bedste råd til dig, der selv overvejer at stille dig op foran løverne fra Løvens Hule:
-
Se tidligere afsnit og tag noter: Brug tid på at se tidligere programmer - særligt dem med virksomheder, der minder om din. Skriv alle relevante spørgsmål ned, så du kan forudse, hvad løverne kunne finde på at spørge dig om.
-
Forbered grundige svar skriftligt: Lav et dokument, hvor du skriver svar på alle tænkelige spørgsmål om din forretning - især dem, der handler om økonomi. Det hjælper dig med at få styr på detaljerne og fremstå sikker og troværdig.
-
Træn dit pitch grundigt: Du har kun to minutter til at præsentere din virksomhed, så øv dig i at gøre det skarpt, sammenhængende og engagerende. Hvert sekund tæller - sørg for, at det vigtigste kommer tydeligt frem.
Fremtiden for A Working Theory
Med investeringen fra Løvens Hule i ryggen er næste skridt for A Working Theory at løfte missionen endnu højere. Vi vil gøre det endnu nemmere for kvinder at finde skjorter, der holder - både i stil og kvalitet.
”Min ambition er, at vi med tiden bliver store nok til at gøre en reel forskel,” siger Michelle Wadskjær.
På kort sigt betyder det, at vi udvider vores kollektion med flere tidløse klassikere, som kan bruges sæson efter sæson. Allerede dette forår lancerer vi en ny sommerskjorte der kommer til at supplere vores klassiske skjorter til damer - stadig i de samme tidløse farver og rene linjer, som vores kunder kender fra f.eks. vores hvide skjorte, der er blevet en favorit i mange garderober.
Men vores mål rækker videre end produkter. Vi drømmer om at påvirke måden, vi tænker tøj på: Mindre køb, mere omtanke. Mere langtidsholdbart design, mindre spild. Det er også det, der kaldes slow fashion.
Med støtte fra investeringen - og ikke mindst fra jer, der allerede har taget vores skjorter til jer - arbejder vi videre med det, vi tror på: Tøj skabt til at blive i garderoben. Længe.